OHplumpy!

My photo
they said that i have split-personality.and isn't it sounds cool?

current mumbling.

untuk kembali menulis,mungkin bukan sekarang.

Friday, October 1, 2010

perempuan kenapa bodoh sangat?

sebab mereka sememangnya dicipta untuk jadi begitu.

mereka bodoh pabila mereka alpa.mereka bodoh pabila mereka hanyut.mereka bodoh pabila mereka jatuh cinta.

there're countless of stupid girls out there chasing their love,am i right? how many of them can response well when they fall?how many of them can think wise when it gets to love?i bet,none.isn't it?

once my mum said,when u've been dumped,just search for the new one.but mum,i'm sorry.the new one would not be the same with the one whom i love before.LOL.stupid thought when i fell in love.but hell yeah,it wouldn't be the same,just maybe worse or better than the old one.

tetapi,walau bodoh mana pun perempuan itu,dia adalah anugerah.even women don't understand women.every each of them have their own character which u wouldn't figure it out well.we are just complex as it should.but not all of us are stupid as u could see.

cuma i just tak puas hati kenapa ramai sangat yg bodoh?pernah dengar kes perempuan bawa dadah kemudian di tangkap di luar negara?sebab?terpedaya dengan janji-janji lelaki.pernah dengar kes perempuan lari rumah dan ke luar negara?sebab?ikut kata hati dan cinta,kononnya.pernah dengar kes perempuan kahwin dan dia yg menyara keluarga?sebab?terlalu sayang suami sehingga sanggup memerah keringat untuk suami yg bersenang lenang di rumah.WTF.all of these bullshit things should end now.

i mean,yes,now.what's wrong with these women?think wise and get a life.grow up and be logic.your stupidity ain't worthy for these silly thing u could avoid at the 1st place.

tolonglah jadi rasional.cinta itu mmg perlu.tetapi bila kite yg menjadi mangsa.itu bukan cinta.



footnote : love is beautiful.feel it and care it.opss.lil bit romantic wont hurt u,right?

22 comments:

areleaf said...

itu bukan cinta,itu celaka kan?

gulagulahacks said...

i 1st...haha
urmm.
kdg2,
lelaki macho macam gua pun boleh jadi sebodoh macam ni...
sebab cinta gua,
cinta suci...
keh keh keh.

AyuE SurihanyOt said...

cinta dari Allah itulah syurga cinta..



hehe...aku copy paste ayat dlm filem syurga cinta...ko mesti tak tgk kan cita tu...hakhakhak

:: cekodod :: said...

pernah xdgr lelaki murtad sbb putus cinta? dem! sama je rupanya..

DuniakuAbstrak said...

hmm..kebanyakan perempuan lebih mengikut emosi dari rasional..perempuan lebih emosi lebih sensitif dari lelaki..lelaki plak suka amik kesempatan..sbb tu jadi mcm tu..

plumpy.tootsie said...

**areleaf,
kalau kite yg jadi mangsa,ye.itu celaka.kau pernah kena?aku tak.dan tak nak.

**gulagulahacks,
u 2nd,leplep menang.LOL.
ye,i tau cinta u cinta suci.ok,this statement made me rolling on the floor. ;P

**ayue surihanyot,
sayang,i tak minat movie melayu.and..err..cerita tu mmg i nak tgk tp tak berkesempatan.

**cekodod,
ye,sama je sebenarnye.but in most case perempuan yg jd mangsa.sbb ape?sbb mereka tak waras hanya kerana cinta.kononnya.

**duniakuabstrak,
couldnt agree more.sbb emosi itulah mereka bertindak bodoh.they tend to follow their emotion than their mind.duh..talk my ass.they're just stupid.fullstop.

gulagulahacks said...

=)
cess..
i feel terhina-dina disitu..
haha.

plumpy.tootsie said...

**gulagulahacks,
opss..i gurau lah syg :P

Encik Tikus said...

bila blog gua nak masuk blog list lu nie. harhaarhar

plumpy.tootsie said...

**encik tikus,
due to your unrelated comment towards this post,u'll not be added to my bloglist.amacam?jahat tak?LOL.

i will ok. :)

Amoi said...

actually benda ni berlaku bila the emotion controll herself.
tak leh fikir dgn waras.

cuba kalau dia tenang and cool. she probably can think wise!

:: cekodod :: said...

Toot,i was like baca diz post for thousand times and aku rase ko nye word regarding to pmpuan yg fall in love way tooooooooo (byk o kan) harsh lah! lelaki pon sama lah..
Jap2..pnh becinta x? becinta dgn pmpuan yg ko btl2 cinta..
Ko akan jatuh..and it was really2 bad..jatuh cinta namanya
bukan bodoh je ko dapat..bangang..ayam..tahi kucing semua ada..
Love come with package!

hiro said...

perempuan ble dh sayang pada lelaki mmg jadi bodoh. tp laki tu pulak banggang. mintak suh kankang terus setuju.

gulagulahacks said...

kah3...
i pun gurau2 jugak..
haha

plumpy.tootsie said...

**amoi,
that's what i mean,perempuan mmg diciptakan penuh dgn emosi.sbb tu kdg2 mereka bodoh.i tak maksudkan kita mmg dicipta untuk menjadi bodoh.

**cekodod,
yeah,sometimes we need to be harsh.i tak maksudkan semua.kita mmg penuh emosi,kita bodoh bila gagal mengawal emosi.itu yg i maksudkan.lelaki mmg same je.but then,i cant explain more about them bcoz i'm a girl.kalau slh explain,i yg dipersalahkan nnt.sorry for the harsh words babe.

**hiro,
based on that,i would love to say,both are stupid when they fail to define the true meaning of love.

**gulagulahacks,
i tau.u kan suke manja2.sbb tu i syg.LOL :D

:: cekodod :: said...

u..u..u..
i tought u were a boy
jeng3x
pendapat aku je
no biggie la

plumpy.tootsie said...

**cekodod,
oh my.oh my.no wonder ur statement made me confused a lil bit.ROFLMAO.dear,i'm certainly a girl.btw,it's ok.everyone hv rights to speak. :)

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

ada kejujuran dalam n3 lu kali ni

Amoi said...

depends on her mind.
kalau tak pandai fikir waras jadi macam tu lah.
ok. I pun kadang2 terlampau depress pun tak dpt fikir dgn waras.
mujur hidup lagi sampai skg.

HAHA~

plumpy.tootsie said...

**b.r.t.u.a.l.s.o.l.o,
i always do that :)

**amoi,
totally agree meyh.but then,if u survive,meas u r strong dear :)

mcjust.lol said...

pompuan bodoh sebab laki yang perbodohkan.

ahhh. aku pun bodoh jugak, karena cintaaaa.

kahkahkah

plumpy.tootsie said...

**mcjust.lol,
perempuan.biasalah.emosi.lu jgn emo2 selalu,nnt lu gile.