OHplumpy!

My photo
they said that i have split-personality.and isn't it sounds cool?

current mumbling.

untuk kembali menulis,mungkin bukan sekarang.

Sunday, January 23, 2011

when we getting older,our thought would differ.

*for what i would say,i'm sorry.


someway somehow i realised that guys with over sense of humor ain't attractive at all.i found out that they are total absurd and bore me.

*****

testing.1.2.3.

my mic ain't functioning well.so what i said might be truely my deepest heartiest thought.LOL.

hmm.for every night i watch them pulling each others legs,i felt annoyed out of sudden.rasa macam,"huh,wth with these guys?such obsolete tricks to attracts peeps.pfft."

tibatiba rasa meluat.nak buat macam mana kan?
pms?ohtidak.already passed that phase a week ago.


*****

a few days before,i watched 'Aku Masih Dara' with my mum.

there's a line which Diana Amir said,"lelaki sekarang dah tak kisah la pasal dara"

my mum replied,"lelaki mmg tak kisah pasal dara,kalau nk buat main.tapi mereka pasti mahukan perempuan yg masih dara sebagai isteri."

then,i replied softly deep in my thought,"f*ck them.dh bocorkan dara perempuan,then u deserve a slut."

hohoi.dah jolok anak dara orang,berangan nak bini kau masih dara?dream on.

there's a wise person once said,"perempuan yang baik untuk lelaki yang baik.perempuan yang sudah dijolok juga untuk lelaki yang pernah menjolok"

so,guys,
kalau kau pernah pecah mana-mana lubang,mimpi je lah nak dapat bakal isteri yg masih dara.

so long suckers.

*****

mulut ini celupar.cakap itu cakap ini.nanti terkena pada diri sendiri baru tahu.

ye,tahu lama sudah.then,i'll have to accept everything would happen on me.that's the risk i have to face for being too outspoken.

kau pun sama.jangan cakap je pandai.tetapi apa-apa yang kau cakap,laksana bercakap di hadapan cermin.

apa orang tua cakap?tepuk air di dulang terpercik muka sendiri.

*****

oh btw.
siapa cakap lebih suka tgk perempuan yg hanya memakai baju kurung je?siapa jugak cakap perempuan bertudung bawal biasa lebih menarik perhatian?

aku nak tengok jugak,kalau perempuan tu tak lawa,agak-agak kau nak ke tengok?

serious man.i'll bet u won't even realised their existance.such an hypocrito.LOLLOL.

aku nak tengok jugak,hmm.makwe or isteri kau mmg pakai baju kurung sentiasa?
bertudung bawal biasa jugak?
oh tak?ohh.begitu. *middle finger,please.
oh ye?baguslah. *r u sure u ain't lying?

lelaki sekarang,perempuan sekarang.pandai cakap je kan?but they act differently as what they said.shame on them.booo them.booo.

**END**

i'm typing because i'm a coward to say it loud in front of you.saya ni pengecut kan?awak pun :)

footnote : from engineering change into literacy ok jugak kan?LOL.

18 comments:

hackshitam said...

emosi?
lolz..
jantan sekarang..
bukan leh caye.

:: cekodod :: said...

yg merah tu terang,jelas dan nyata ok..penyampaian dr skrin menusuk jiwa,hati dan paru2..aaargghh

plumpy.tootsie said...

**hackshitam,
siapa cakap aku percayakan jantan?LOL

plumpy.tootsie said...

**cekodod,
target aku otak dan kalbu.serta jiwa sanubari.haha :D

alfablue7 said...

wohoooo!!! hellyeah!!!! setuju sgt dan paham hahah

mcjust.lol said...

aku tak reti pakai shawl.. n aku benci jgk lelaki yg suka kutuk pompuan cantik sedangkan dia usha jgk pompuan cantik tu..

*komen agak lari tajuk tp aku paham apa yg kau cuba sampaikan. hoho

:: cekodod :: said...

target kau tercapai!

platipus said...

sapa tknak bini cantik bergaya ye dak?

maCy said...

rasa na gelak3.. haha

bdw i love lelaki yg matang more than a funny one. maybe thats why ta fall for asada evn byk kali korang kenenkan. hahahaha

but hes kinda matured tahu. pegila try ;p

RastaMat said...

wa tak tengok muke..
wa tengok kaki pompuan..
hahhahaha...

plumpy.tootsie said...

**alfablue7,
glad u understood well.hope u enjoy your reading here :)

plumpy.tootsie said...

**mcjust.lol,
tak reti pakai shawl takpe dear.at least u know how to cover your aurat.isn't that right?

jangan mintak seorang bidadari andai diri ini tak sebaik mana.

plumpy.tootsie said...

**cekodod,
hi-5 babe! :D

plumpy.tootsie said...

**platipus,
siapa taknak masuk syurga ye dak?

plumpy.tootsie said...

**macy,
sejujurnya,saya sudah ada pilihan hati sendiri.ramai pulak tu.LOL

btw,
yunk,i prefer someone who could makes me laugh even when i'm crying.someone who ready to wipe my tears even when i'm dying.

demand kan?

plumpy.tootsie said...

**rastamat,
lu pun sama cilaka.

p/s : gmbr bog*l wa tak nampak kaki kan?LOLOLLLLLL

DuniakuAbstrak said...

kalau tak pms pun kau mmg semulajadi emosi tak stabiL kan? itu kan karekter kau..haha..

eh? ke tak?

ye kan?

haip jgn marah aku.. =)

izzad b* said...

dara atau tidak itu subjective, apa itu baik?apa itu cantik?apa itu cinta?setiap orng ada pendapat, just take or leave it.
bertudung? xkesahlah, asal bertudung hatinya..